آردوینو چیست؟
بنابر اظهارات ویکی پدیا، آردوینو (Arduino) میکروکنترلری تک بردی و یک واحد نرم افزاری مناسب برای برنامهریزی میکروکنترلر میباشد. سخت افزار آن شامل یک طرح سخت افزاری ساده و باز بر اساس پردازشگر Atmel AVR میباشد. نرم افزار آن شامل یک زبان برنامه نویسی استاندارد و بوت لودر (Bootloader) میباشد که برد را راه اندازی میکند. به عبارت دیگر، آردوینو رایانه کوچکی است که میتوانید آنرا برای پردازش ورودیها و خروجیها بین این دستگاه و اجزای خارجی که به آن وصل میشود برنامه ریزی کنید.
در سال ۲۰۰۵ میلادی، ماسیمیو بانزی، دیوید کوارتیلز، تام ایگو، جیانلوکا مارتینو و دیوید ملیس ایده ای را برای یک دستگاه با برنامه ریزی و استفاده آسان برای پروژه های طراحی هنری تعاملی در موسسه طراحی تعاملی ایوریا در ایوریا (واقع درایتالیا) مطرح کردند. دستگاه مورد نظر باید ساده بوده، آسان به اشیاء مختلف (مانند رله ها، موتورها و سنسورها) وصل شود و برنامه ریزی آن آسان باشد. همچنین دستگاه مورد نظر باید ارزان باشد تا دانشجویان و هنرمندان با هزینه اندک آنرا بسازند. آنها یک خانواده هشت بیتی از میکروکنترلرAVR را انتخاب کرده و یک برد مداری با اتصالهای آسان برای استفاده طراحی کردند، میان افزار بوت لودر را برای میکروکنترلر نوشتند و آن را با یک محیط توسعه ساده یکپارچه نمودند که برنامه های استفاده شده اصطلاحاً sketch نامیده شدند. نتیجه این کارها آردوینو شد.
Arduino یک میکروکنترلر منبع باز است که برنامه نویسی و تعامل را قادر میسازد؛ در C و ++C با یک کتابخانه آردوینو برنامه ریزی شده و اجازه دسترسی به سخت افزار داده میشود. آردوینو برنامه ریزی قابل انعطاف تر را ممکن میسازد و به قطعات الکترونیکی این قابیلت را میدهد که با Arduino ارتباط برقرار کنند. از آنجایی که آردوینو منبع باز است، طرحهایی برای این مدارها به صورت آنلاین و رایگان برای هر کسی که مایل به استفاده از آن هستند، در دسترس است تا از آن استفاده کرده و بردهای خود را براساس آن شماتیک ها ایجاد کنند تا زمانیکه آنها آنچه را که ساخته اند به اشتراک بگذارند. آردوینو سفارشی سازی قابل توجهی در پروژه ها را ممکن میسازد؛ تا این تاریخ، کاربران آردوینوهایی با اندازه ها و اشکال مختلف و سطوح توان مختلف ساخته اند تا پروژه های شان را کنترل کنند.
آردوینو از دو بخش اصلی تشکیل یافته است:
۱- برد آردوینو، که یک قطعه سخت افزاری است که در هنگام ساخت پروژه هایتان با آن کار میکنید.
۲- IDE آردوینو، که یک بخش نرم افزاری است که میتوانید بر روی کامپیوترتان اجرا کنید. شما از IDE استفاده میکنید تا یک طرح (یک برنامه کامپیوتری کوچک) را ایجاد کرده و آن را به برد آردوینو آپلود کنید.
آردوینو همان چیزی است که به عنوان یک پلتفرم محاسباتی نهفته یا فیزیکی شناخته میشود و به معنای یک سیستم تعاملی است که میتواند با استفاده از سخت افزار و نرم افزار با محیط خود ارتباط برقرار کند. برای مثال میتوان از آردوینو برای روشن کردن یک لامپ برای مدت زمان مشخصی استفاده کرد، این کار میتواند با فشار دادن کلیدی که روی آن قرار دارد اتفاق بیفتد. در این مثال آردوینو میتواند رابطهای بین کلید و لامپ برقرار کند.
سخت افزار Arduino و همچنین نرم افزار آن، منبع باز و عمومی هستند، یعنی اینکه کد، شماتیکهای آن، طراحی و غیره را بصورت آزاد و مجانی میتوانید استفاده کنید. خیلی از بردهای مبتنی بر آردوینو در دسترس هستند که میتوان آنها را خریداری و یا از روی مدارات شماتیکشان ساخت. در واقع، هیچ چیزی مانع از خریدن اجزای مناسب و ساختن آردوینو شخصی شما بر روی مدار چاپی (PCB) نمیشود.
اگر در اینترنت عبارت “آردوینو” را جستجو کنید، میتوانید به چیزهای بسیار جالب و زیبایی در رابطه با آردوینو و پروژههای مرتبط با آن دسترسی پیدا کنید. Arduino میتواند یک وسیله بسیار جالب باشد، و با آن کارهای رباتی و هنری بسیار زیبا انجام داد. با کمی دقت و علاقه برای یادگیری چگونگی برنامه ریزی یک آردوینو و ارتباط آن با وسایل دیگر به خوبی میتوان تصور کرد که میتوانید همه چیز بسازید و یا در مورد همه چیز فکر کنید. این کتاب میتواند همهی چیزهایی را که شما برای آمادگی لازم دارید تا شروع کنید و به آن علاقمند شوید در اختیار قرار میدهد. حالا که دانستید که آردوینو چیست و چه کارهایی انجام میدهد، به سراغ کامپیوتر خود بروید و کار با آن را آغاز کنید.
توصیه ما به شما بهره گیری از مثالها و پروژه های داخل کتاب آردوینو برای همه است. از این لینک میتوانید به کتاب آردوینو برای همه دسترسی داشته باشید. در این کتاب، بطور سیستماتیک ماژولهای آردوینو با پلتفرم آردوینو ادغام شده و به مبتدیان درک این تکنولوژی آموزش داده شده است. علاوه بر این، اطلاعات در مورد موضوعات مختلف از قبیل سنسورها، علم نور و روشنایی، الکترونیک، مکاترونیک، محاسبات ریاضی و غیره نیز در این کتاب معرفی شده است که میتواند به خوانندگان کمک کند تا توسعه سیستم را از منظر بین رشته ای بررسی کنند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.