کتاب «آردوینو برای همه» تالیف و ترجمه مهندس امیر باغی رهین و مهندس وحید باغی رهین به بازار نشر و پخش کتاب ارائه گردید. در این کتاب به زبانی ساده و گویا برنامه نویسی بردهای آردوینو همراه با ۳۱ پروژه کاربردی ارائه شده است. مخاطبین اصلی این کتاب علاقه مندان به آردوینو هستند که شامل مجموعه ای متنوع و بزرگ از افراد مانند توسعه دهندگان، دانش آموزان، دانشجویان، محققان و مبتدی ها میباشند.
در این کتاب، بطور سیستماتیک ماژولهای آردوینو با پلتفرم آردوینو ادغام شده و به مبتدیان درک این تکنولوژی آموزش داده شده است. علاوه بر این، اطلاعات در مورد موضوعات مختلف از قبیل سنسورها، علم نور و روشنایی، الکترونیک، مکاترونیک، محاسبات ریاضی و غیره نیز در این کتاب معرفی شده است که میتواند به خوانندگان کمک کند تا توسعه سیستم را از منظر بین رشته ای بررسی کنند.
این کتاب در ۱۳ فصل ترجمه و گردآوری شده و خلاصه این فصل ها به شرح زیر می باشد:
-
فصل ۱: در این فصل تعاریف، تاریخچه و فلسفه آردوینو را بحث و بررسی خواهیم کرد. هدف این فصل آشنایی شما با مفاهیم اولیه آردوینو میباشد.
-
فصل ۲: در این فصل بسیاری از توابع بنیادی زبان برنامه نویسی آردوینو، مانند توابع برای خواندن و نوشتن پین های ورودی و خروجی دیجیتال و آنالوگ، توابع وقفه، توابع ریاضیاتی و توابع ارتباطی سریال تشریح میشود.
-
فصل ۳: در این فصل بر روی چهار پروژه کار خواهید. این پروژه ها همگی از LED به طرق مختلف استفاده میکنند. در مورد کنترل خروجیهای آردوینو و همچنین ورودی های ساده مانند شستی ها خواهید آموخت. در امتداد این راه، مفاهیم برنامه نویسی را در زبان آردوینو فرا خواهید گرفت.
-
فصل ۴: در این فصل پروژههای LED با افکتهای خاص ادامه می یابد. این فصل تنها روی الکترونیک متمرکز نشده، و در عوض بسیاری از مفاهیم مهم کدنویسی مثل آرایهها، توابع ریاضی، ارتباطات سریال معرفی خواهند شد که توانایی خوانندگان این کتاب را برای انجام پروژههای مهم بالا خواهند برد.
-
فصل ۵: در این فصل نحوه ایجاد اصوات توسط آردوینو بررسی می شود. یک مولد صدای پیزو به آردوینو وصل خواهد شد تا بتوانید آلارمها، بوق های هشداردهنده، اعلانهای هشدار و غیره به هر دستگاهی اضافه کنید. همچنین نحوه استفاده از یک پیزو به عنوان یک سنسور آموزش داده شده و نحوه خواندن ولتاژ از آن بیان می شود. سرانجام، در مورد سنسورهای نور خواهید آموخت.
-
فصل ۶: در این فصل به سوی کنترل موتورهای DC خواهید رفت. اگر تا به حال رباتی و یا وسیله متحرکی را طراحی نکرده اید، میتوانید به راحتی و آسانی به این مهارت ها مجهز شوید و آموختن این موارد ضروری خواهد بود.
-
فصل ۷: در این فصل دوباره به بحث کنترل LED ها بر میگردیم. در این فصل LED ها را مستقیماً با آردوینو راه اندازی نخواهیدکرد. در عوض از تراشه شیفت رجیستر استفاده خواهید کرد. در این فصل راهکار کنترل تعداد زیادی از LED ها را خواهید آموخت.
-
فصل ۸: در این فصل با نمایشگر ماتریس نقطه ای تک رنگ استاندارد ۸×۸ سر و کار خواهید داشت و به شما چگونگی نمایش تصاویر و متن را نشان خواهیم داد. با یک نمایش ساده از ایجاد تصاویر بر روی نمایشگر ۸×۸ شروع خواهیم کرد و شما را به سمت پروژه های پیچیده تر راهنمایی خواهیم کرد. همراه با اینکار، مفهوم خیلی مهم مالتی پلکسینگ را نیز خواهید آموخت.
-
فصل ۹: در این فصل به خوانندگان روش مشهور دیگری برای نمایش متن و سمبول ها با استفاده نمایشگر کریستال مایع (LCD) معرفی میشود.
-
فصل ۱۰: در این فصل نگاهی به سروو موتورها یا سروو مکانیزمها میاندازیم. سه پروژه در این فصل در مقایسه با برخی از پروژه های دیگر داخل این کتاب بسیار ساده و کوچک بوده و در عین حال بسیار مؤثر هستند.
-
فصل ۱۱: در این فصل نگاهی سریع به موتور پله ای خواهیم انداخت. پروژه ای ساده برای نشان دادن چگونگی کنترل پله ها، حرکت در یک فاصله مشخص و تغییر سرعت و جهت موتور در این فصل ارائه میشود. در پروژه دیگری که در این فصل وجود دارد از یک شیلد موتور DC برای کنترل یک ربات استفاده میکنید. در آخر خواهید توانست یک ربات تعقیب خط بسازید.
-
فصل ۱۲: در این فصل نگاهی به یک سنسور فشار دیجیتال خواهیم انداخت که برای برقراری ارتباط با آردوینو به گذرگاه SPI آردوینو نیاز دارد. مفاهیم پایه SPI و چگونگی استفاده از آن جهت به دست آوردن داده از سنسور فشار را یاد خواهید گرفت.
-
فصل ۱۳: در این فصل چگونگی راه اندازی سنسورهای دمای آنالوگ و دیجیتال با آردوینو نشان داده میشود. در این فصل با دو سنسور LM335 آنالوگ و سنسور DS18B20 دیجیتال کار خواهید کرد.
برای دنبال کردن پروژههای این کتاب به موارد زیادی نیاز خواهید داشت به همین دلیل این میتواند پر هزینه باشد. به همین خاطر پیشنهاد میکنیم که برای شروع، موارد لازم برای کار کردن چند پروژه از کتاب را تهیه کنید و سپس مرحله به مرحله که پروژهها را یاد گرفتید اقدام به تهیه وسایل مورد نیاز برای پروژههای بعدی بکنید.
یک راه حل ارزان و ساده نیز برای شما در نظر گرفته ایم؛ اگر برای شروع کار نمیتوانید سخت افزار و قطعات مورد نیاز را تهیه کنید، میتوانید از طریق شبیه سازی نرم افزاری بسیاری از پروژه های این کتاب را بصورت نرم افزاری با نرم افزار پروتیوس (Proteus) اجرا و شبیه سازی کنید. برای این منظور کدها و فایلهای شبیه سازی کتاب آردوینو برای همه که شامل فایلهای شبیه سازی پروتیوس و کدهای آردوینو تمامی پروژه ها و مثالهای این کتاب است را برای استفاده بهینه شما عزیزان قرار داده ایم.
از لینک زیر میتوانید بخش هایی از کتاب «آردوینو برای همه» را دانلود کرده و مطالعه نمایید.
دانلود
از لینک زیر میتوانید کدها و فایلهای شبیه سازی کتاب آردوینو برای همه را دانلود کرده و مطالعه نمایید.
دانلود
توجه: رمز فایل، شابک کتاب میباشد.