میکروپایتون (MicroPython) پیاده سازی زبان برنامه نویسی پایتون بر روی میکروکنترلرها و سیستمهای نهفته است. دستگاههای بیشتری (که انواع مختلفی از تراشه ها از سازنده های مختلف را دارند) توسط میکروپایتون پشتیبانی میشوند و طیف گسترده ای از دستگاهها وجود دارند که میتوانید یک پروژه را با استفاده از میکروپایتون ایجاد کنید.
MicroPython یک پیاده سازی مجدد و کامل از پایتون ۳ است. جدا از برخی تفاوتها، آنچه را که در مورد پایتون می دانید به میکروپایتون نیز اعمال می شود. بارزترین تفاوت بین پایتون معمولی و میکروپایتون این است که میکروپایتون برای کار تحت محدودیتهای فوقالعاده طراحی شده است (مانند فقط ۱۶ کیلوبایت حافظه RAM در micro:bit).
میکروپایتون bare-metal را مستقیماً بر روی سخت افزار اجرا میکند: هیچ سیستم عامل زیرلایه ای مانند Windows، macOSو Linux وجود ندارد. تمامی عملیات و سرویسها معمولاً توسط یک سیستم عامل تهیه می شود که بطور مستقیم میکروپایتون را اجرا می کند. میکروپایتون کنترل کامل و مستقیم سخت افزار را دارد، بنابراین، در واقع، میکروپایتون سیستم عامل است. میکروپایتون ویژگیهای منحصربفرد خود را از بسیاری جهات، مانند توانایی اجرای کد پایتون در لحظه روشن شدن سخت افزار آشکار میکند، زیرا هیچ سیستم عامل دیگری وجود ندارد که نیاز به بوت شدن داشته باشد.
جدا از چند مورد استثناء، همه ی ویژگیهای زبانی پایتون در میکروپایتون نیز وجود دارد. به دلیل محدود بودن ذاتی دستگاهها، میکروپایتون با کتابخانه کامل استاندارد به طور پیشفرض به وجود نمی آید. بلکه بسته به دستگاه، آن را با زیر مجموعه ای از کتابخانه استاندارد، اغلب در یک پیاده سازی مجدد کارآمد و کاربرپسند همراه خواهد کرد.
در کتاب میکروپایتون: پایتون برای میکروکنترلرهاکه در ۱۷ فصل توسط مهندس امیر باغی رهین و مهندس وحید باغی رهین تالیف و ترجمه شده است به اصول و مبانی برنامه نویسی بردهای مبتنی بر میکروپایتون بصورت جامع و کاملاً تخصصی پرداخته شده است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.