کتاب مرجع کامل برنامه نویسی رزبری پای پیکو تالیف و ترجمه مهندس امیر باغی رهین و مهندس وحید باغی رهین به بازار نشر و پخش کتاب عرضه شد. در کتاب حاضر با عنوان «مرجع کامل برنامهنویسی رزبری پای پیکو» در ۱۵ فصل و با بیش از ۶۰ پروژه کاربردی سعی شده تا مفاهیم برنامهنویسی میکروپایتون بر روی برد میکروکنترلری رزبری پای پیکو تشریح شود. این کتاب با در نظر گرفتن طیف گستردهای از خوانندگان نوشته شده است. این کتاب برای هرکسی است که میخواهد بدون یادگیری یک زبان برنامهنویسی پیچیده شروع به ساخت پروژههای سختافزاری با رزبری پای پیکو کند یا کسانی که میخواهند نحوه استفاده از اجزا، ماژولها و حسگرها را با رزبری پای پیکو یاد بگیرند، در نظر گرفته شده است. اگر تابهحال خواستید راهحلهای مبتنی بر میکروکنترلر خود را اجرا کنید، این کتاب همان چیزی است که نیاز دارید!
رزبری پای پیکو یک ماژول میکروکنترلر با کارایی بالا است که بهطور خاص برای محاسبات فیزیکی طراحی شده است. میکروکنترلرها با رایانه های تک بردی (مانند رزبری پای ۴) در نداشتن سیستمعامل تفاوت دارند. رزبری پای پیکو را میتوان طوری برنامهریزی کرد که یک کار واحد را بهطور بسیار کارآمد در کاربردهای کنترل و نظارت بلادرنگ که نیاز به سرعت دارند، اجرا کند. رزبری پای پیکو مبتنی بر تراشه میکروکنترلر دو هستهای سریع، کارآمد و کمهزینه ARM Cortex-M0+ RP2040 است که تا ۱۳۳ مگاهرتز کار میکند و دارای ۲۶۴ کیلوبایت SRAM و ۲ مگابایت حافظه فلش است. علاوه بر حافظه بزرگ، رزبری پای پیکو دارای ویژگیهای جذابتری از جمله تعداد زیادی پین GPIO و ماژولهای رابط محبوب مانند ADC، SPI، I۲C، UART و PWM است. برای پوشش دادن همهی اینها، این تراشه ماژولهای زمانبندی سریع و دقیق، رابط اشکالزدایی سختافزاری و حسگر دمای داخلی را ارائه میدهد.
کتاب مرجع کامل برنامه نویسی رزبری پای پیکو با بیش از ۶۰ پروژه کاربردی در ۱۵ فصل تألیف و ترجمه شده و خلاصه این فصلها به شرح زیر است:
فصل ۱: در این فصل آشنایی کلی با رزبری پای پیکو خواهیم داشت. در این فصل، آنچه که رزبری پای پیکو را از بردهای رزبری پای متمایز میکند، مشخص کرده و نشان میدهیم که کار با رزبری پای پیکو چقدر آسان است.
فصل ۲: در این فصل به معرفی میکروپایتون پرداخته و مروری بر نحوه شروع کار با آن خواهیم داشت. در این فصل مهارتهای اساسی برای شروع کار با نرم افزار و سخت افزار موردنیاز برای اجرای میکروپایتون را در اختیار شما قرار می دهیم.
فصل ۳: در این فصل با برخی از مفاهیم اولیه برنامهنویسی پایتون آشنا خواهید شد. با بلوکهای سازنده این زبان مانند متغیرها، ماژولها و دستورات پایه شروع میکنیم و سپس به مفاهیم پیچیدهتر کنترل جریان و ساختمانهای داده میرویم. درحالیکه به نظر میرسد مطالب باعجله به سراغ شما میآیند، این آموزش پایتون تنها پایهایترین دانش این زبان و نحوه استفاده از آن را در رایانه شخصی و رزبری پای پیکو شما پوشش میدهد. در نظر گرفته شده که بهسرعت نوشتن برنامههای پایتون را شروع کنید. یک آموزش مفصل برای برنامهنویسی میکروپایتون در فصل ۴ و ۵ خواهیم داشت.
فصل ۴: در این فصل، کتابخانههای میکروپایتون را که برای استفاده در پروژهها در دسترس شما هستند، یاد میگیرید و نگاهی کوتاه به پشتیبانی سختافزاری سطح پایین در میکروپایتون برای رزبری پای پیکو خواهیم داشت. در نهایت، برخی از کتابخانهها، پروتکلها و تکنیکهای سختافزاری مرور خواهند شد.
فصل ۵: این فصل با نگاهی دقیقتر به برنامهنویسی رزبری پای پیکو آغاز میشود. اگر اصول برنامهنویسی پایتون را میدانید، بهراحتی این فصل را مرور کنید. با این حال، توصیه میکنیم از طریق پروژههای نمونه در انتهای فصل کار کنید، بهخصوص اگر برنامههای کاربردی پایتون زیادی ننوشته باشید. مثالهای این فصل بهعنوان یک آموزش مفصل به شما نشان میدهد که چهکاری میتوانید انجام دهید. با این حال، شما را تشویق میکنیم که مثالها را برای تمرین امتحان کنید.
فصل ۶: در این فصل با پیادهسازی پروژههای سختافزاری ساده با استفاده از رزبری پای پیکو شروع میکنیم. بیش از ۲۰ پروژه کاربردی در این فصل مطرح میشود که شامل کار با انواع LED ها، نمایشگرهای هفتقسمتی، نمایشگرهای LCD و کار با حسگر اولتراسونیک میشود.
فصل ۷: در این فصل در مورد استفاده از مبدلهای آنالوگ به دیجیتال صحبت میکنیم. انواع پروژهها از قبیل ساخت ولتمتر، ساخت اهممتر، استفاده از حسگرهای دما، اندازهگیری دما، کنترلکننده دما، استفاده از ترمیستور و غیره مطرح میشود.
فصل ۸: در این فصل در مورد ثبت دادهها یاد خواهید گرفت. سیستم فایل رزبری پای پیکو را قادر میسازد تا فایلها را در حافظه دستکاری کنیم و شامل ایجاد فایلهای جدید، خواندن از فایلها و نوشتن روی فایلها میشود. در این فصل یاد خواهید گرفت که چگونه دادههای دما را در فایلها ثبت کنید.
فصل ۹: در این فصل یاد خواهید گرفت که چگونه مدولاسیون عرض پالس (PWM) برای درایو کردن بارهای سنگین مانند موتورها، محرکها، هیترها و غیره استفاده میشود. با چندین پروژه جالب و کاربردی از قبیل تغییر روشنایی یک LED، تغییر سرعت یک موتور DC، اندازهگیری فرکانس و ساخت ملودی شما را با کاربردهای PWM آشنا خواهیم کرد.
فصل ۱۰: در این فصل در مورد مبانی ارتباط سریال (UART) صحبت خواهیم کرد. برنامهای برای برقراری ارتباط بین رزبری پای پیکو و یک میکروکنترلر آردوینو UNO و همچنین برنامهای برای برقراری ارتباط با رزبری پای ۴ ایجاد خواهیم کرد.
فصل ۱۱: در این فصل به استفاده از گذرگاه I۲C بر روی رزبری پای پیکو خواهیم پرداخت. هدف این فصل آشنایی خواننده با توابع کتابخانه گذرگاه I۲C و درک چگونگی استفاده از آنها را در یک پروژه واقعی است. با چندین پروژه کاربردی از قبیل تعامل با حافظههای EEPROM، ارتباط با حسگر دما و فشار مفاهیم مربوط به گذرگاه I۲C را یاد خواهید گرفت.
فصل ۱۲: در این فصل پروژههایی را با استفاده از گذرگاه SPI (رابط جانبی سریال) با رزبری پای پیکو توسعه داده و مفاهیم مرتبط با گذرگاه SPI را تشریح خواهیم نمود.
فصل ۱۳: در این فصل ESP-01 را معرفی خواهیم کرد. هنگامیکه پروژه سیستم نهفته شما نیاز به پشتیبانی از اتصال بیسیم دارد، ESP-01 یکی از محبوبترین گزینه های سخت افزاری میکروپایتون است. در این فصل تعدادی از دستورالعملها را بررسی خواهیم کرد که جنبههای مختلف تعامل با ویژگیهای وایفای موجود بر روی این برد را پوشش میدهد. در پایان این فصل، تمام مهارتهای اصلی لازم را یاد خواهید گرفت تا بتوانید با استفاده از این برد کارهای ارزشمندی ارائه کرده و با استفاده از این قطعه همه کاره و ارزانقیمت ساخت پروژههای سیستمهای نهفته شخصی خود را آغاز کنید.
فصل ۱۴: در این فصل برقراری ارتباط پیکو از طریق ماژول بلوتوث HC-06 را خواهید آموخت. بلوتوث یکی از محبوبترین ابزارهای تبادل اطلاعات بهصورت بیسیم برای فواصل کوتاه است. در این فصل پروژهای را توسعه داده و نحوه اتصال ماژول بلوتوث HC-06 را با رزبری پای پیکو خواهید آموخت.
فصل ۱۵: مبدلهای دیجیتال به آنالوگ (DAC) برای تبدیل سیگنالهای دیجیتال به شکل آنالوگ استفاده میشوند. چنین مبدلهایی کاربردهای زیادی در پردازش سیگنال دیجیتال (DSP) و کاربردهای کنترل دیجیتال دارند. در این فصل یاد خواهید گرفت که چگونه از تراشه محبوب DAC به نام MCP4921 با رزبری پای پیکو خود استفاده کنید تا برخی از شکل موجهای سیگنال ساده ایجاد شود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.